top of page

BITMORE REFERENSSI:

TÖÖLÖ GYM

Töölö Gym

Töölö Gym on Helsingin suurin sali, joka on palvellut asiakkaitaan yli kaksi vuosikymmentä. Yritys tarjoaa monipuolisen valikoiman laite- ja ryhmäliikuntatunteja kaikenlaisille liikkujille sekä laadukkaita hieronta- ja personal trainer -palveluita. 

Langaton verkko parantaa viihtyvyyttä ja työtehoa

Töölö Gymin omistaja Juha-Pekka Toiviainen ottaa aulatiskillä vastaan asiakkaita ja siinä sivussa nauttii myöhäistä lounasta. Ympärillä käy vilske ja taustalla kolahtelee metalli.

 

Salilla kävijöiden korvanapeissa soi kuitenkin musiikki, sillä Töölö Gymissä on vihdoin toimiva WLAN-verkko.

Kiviseinien sisällä on usein verkko-ongelmia

Monet vanhassa kivitalossa toimivat yritykset tuskailevat langattoman verkon toimivuuden kanssa. Sama ongelma oli myös Töölö Gymissä.

 

”Kuntosalimme sijaitsee entisessä Suojeluskunnan talossa, jossa on 1940-luvun alussa rakennetut järeät kiviseinät. Asiakkaiden viihtyvyys kärsi, kun treenatessa esimerkiksi musiikin suoratoistopalvelut eivät toimineet ja myös henkilökunnan työnteko takkuili huonojen yhteyksien takia. Lisäksi alakerran tiloissa kännykät eivät toimineet kunnolla, joten tilanne oli melkoisen tukala”, kertoo Töölö Gymin Jukka-Pekka Toiviainen.

 

”Langattoman verkon ongelmia yritettiin ratkaista eri toimijoiden kanssa, mutta sitä ei vaan saatu toimimaan”, hän jatkaa.

Kuvassa Töölö Gymin omistaja Jukka-Pekka Toiviainen

multitaskaamassa aulatiskillä

Miten Bitmore ratkaisi WLAN-ongelman?

Bitmoren järjestelmäasiantuntija Antti Kupila kertoo asiakkaan lähtötilanteesta näin:
 

”Töölö Gymin langattoman verkon ongelmina olivat paksujen seinien ja tilan sokkeloisuuden lisäksi kunnollisen atk-kaapeloinnin puuttuminen. Silloinen verkkoratkaisu oli toteutettu ns. kuluttajakäyttöön tarkoitetuilla tukiasemilla, joita ei oltu konfiguroitu toimimaan kokonaisuutena, vaan enemmänkin useana erillisenä WLAN-verkkona”, kertoo Kupila.

 

Langattoman verkon uusiminen aloitettiin mittaamalla optimaaliset sijoituspaikat tukiasemille. Tämän jälkeen kaapelointitiimi teki tarvittavat kaapeloinnit ja tukiasemat saatiin liitettyä verkkoon. Alkukartoituksen perusteella päätettiin uudistaa myös Töölö Gymin verkkokytkimet ja palomuuri vastaamaan nykyajan tarpeita.  

 

Tukiasemat ja verkon kytkimet oli valmisteltu niin, että verkkoon liittämisen jälkeen ne hakevat automaattisesti konfiguraationsa HP:n Aruba Central pilvipalvelusta. Sen kautta tapahtuu myös laitteiden valvonta 24/7, tietoturvapäivitykset ja konfiguraatiomuutokset. Uusi langaton verkko muodostuu yhdeksän tukiaseman kokonaisuudesta.

Toimiva WLAN hoitui muutamassa päivässä

Bitmore teki aluksi perusteellisen tilannekartoituksen langattoman verkon analyysityökalulla. Tämän jälkeen projekti eteni vauhdikkaasti ja Töölö Gym sai toimivan WLAN-verkon muutamassa päivässä.

 

”Mitään erityisen hankalaa ei ilmaantunut ja projekti valmistui suunnitellusti. Loppukartoituksen jälkeen teemme vielä viimeiset säädöt langattoman verkon suorituskyvyn parantamiseksi”, Bitmoren Antti Kupila summaa projektia.

Töölö Gymissä eletään ilman verkko-ongelmia

Jukka-Pekka Toiviainen on kerrassaan tyytyväinen: ”Koko homma hoitui nopeasti ja lähes huomaamatta. Bitmoren kanssa toimiminen on helppoa ja notkeaa. Jatkossa langattoman verkkomme ylläpito hoituu heidän kauttaan”.

 

”Ehdottomasti suosittelen Bitmorea! Minulla ei ole muuta kommentoitavaa nyt kuin pelkkää kiitosta ja ylistystä heidän toiminnastaan”, Toiviainen toteaa suu virneessä.

◄ Takaisin
bottom of page