top of page
  • Writer's pictureBitmore

Langattoman (WLAN, WiFi) verkon mittaus ja kartoitus


Toimiva WLAN-verkko on suuri työtehoon ja työtyytyväisyyteen positiivisesti vaikuttava tekijä. Langattoman verkon toimimattomuus taas on asia, joka turhauttaa työntekijöitä asemasta riippumatta. Miten toimimaton langaton verkko korjataan ja samalla huolehditaan tietoturvasta? Miten selvitetään mistä verkon ongelmat johtuvat?

WLAN-verkon mittaus - Ekahau
Langattoman verkon mittaus suoritetaan Ekahaun Sidekick:llä

Ongelmat kuriin WLAN-verkon mittauksella ja kartoituksella

Bitmore mittaa WLAN-verkon toimivuutta Ekahau Sidekick -analyysityökalun avulla. Se on alan paras laitteisto, joka tekee tarvittavan analyysin nopeasti ja tarkasti. Analyysistä muodostuu visuaalisesti selkeä ja helposti ymmärrettävä raportti. Mittauksessa ja kartoituksessa selvitetään muun muassa:

  • Optimaaliset paikat tukiasemille

  • Tarvittavien tukiasemien määrä

  • Häiritseekö esim. muiden yritysten tukiasemat verkon toimintaa

  • Onko käytössä oikeanlaiset yrityskäyttöön tarkoitetut laitteet

  • Tarkoituksenmukaiset kaapeloinnit, konfiguroinnit, verkkokytkimet ja palomuuri

  • Onko verkon tietoturva ajan tasalla

Bitmoren kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluvat mittauksen ja kartoituksen lisäksi mm. kaapeloinnit, asennukset ja varsinainen käyttöönotto. Halutessa laitteiden hallinta, valvonta ja päivitykset voidaan ulkoistaa meille. Kriittisille verkoilla on mahdollista saada myös 24/7 tuki ja valvonta.


Milloin langattoman verkon mittaus tulisi suorittaa?


Jos yrityksenne on muuttamassa uusiin tiloihin tai yrityksellänne ei ole vielä lainkaan WLAN-verkkoa, niin suosittelemme tilojen mittausta ja kartoitusta. Mittauksen avulla löydämme optimaaliset sijainnit tukiasemille ja WLAN-tukiasemien määrä voidaan minimoida. Kartoitukseen käytetty raha maksaa itsensä nopeasti takaisin, koska se vähentää uusiin laitteisiin liittyviä investointeja.


Suosittelemme myös WiFi-verkon mittausta, jos yrityksenne langaton verkko katkeilee tai hidastelee säännöllisesti.

Töölö GYM sai WLAN-verkko-ongelmat kuntoon Bitmoren avulla


Moni Bitmoren asiakas on saanut piinaavan verkko-ongelman ratkaistua muutamassa päivässä ja yksi näistä on Töölö GYM. Töölö GYMin tilojen järeät kiviseinät ja sokkeloiset tilat aiheuttivat kuuluvuusongelmia ja murheita työntekijöille sekä asiakkaille. Lue miten ratkaisimme Töölö GYM:n WLAN-verkon ongelmat täältä.

531 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


◄ Takaisin
bottom of page