top of page

Vuosi Bitmorella: Rentoa meininkiä ja jäätävää osaamista!

Aloitin vuosi sitten Bitmorella kaupallisen johtajan roolissa. Avaan tässä blogissa, millaisia kokemuksia kuluneeseen vuoteen on mahtunut, ja mitä odotan matkalta kohti tulevaa. Olen erityisen iloinen rennosta tekemisen meiningistä, mielenkiintoista hankkeista asiakkaidemme kanssa, sekä erityisesti ammattitaitoisesta työyhteisöstämme ja palveluistamme, joiden avulla pystymme modernisoimaan asiakkaidemme IT-ympäristöjä ja tuomaan ratkaisuja asiakkaidemme arjen IT-haasteisiin.


Bitmoren CCO Jani Meuronen


Pienempi toimija, lähempänä asiakasta


Aloittaessani Bitmorella odotin innolla sitä, että pääsen tekemään entistä läheisempää yhteistyötä asiakkaiden kanssa – keskustelemaan heidän tarpeistaan ja haasteistaan, auttamaan IT-arjessa ja oivalluttamaan uusia asioita. Nämä tekijät ajavat minua työssäni eteenpäin. Ja kyllä, Bitmorella pääsee tekemään asiakastyötä, niin paljon kuin vain haluaa.


Siirryttäessä isolta toimijalta pienempään taloon, prosessit ovat kevyempiä, ja sen huomaa päivittäisessä työssä. On myös hienoa ollut huomata, millä nopeudella pystymme palvelemaan asiakkaitamme. Keskimääräinen ratkaisuaika on meillä vain noin puoli tuntia, tämän mahdollistaa se, että meillä asiakkaiden IT-arjen haasteisiin vastaa aina meidän oma asiantuntija. Tätä jos mitä voisi kutsua henkilökohtaiseksi palveluksi.


Jo ennen taloon saapumista, inspiroiduin Bitmoren tarinasta ja arvolupauksesta. Mielestäni henkilökohtainen palvelu, proaktiivisuus ja liiketoimintalähtöisyys kuulostivat sellaisilta asioilta mitä itse arvostaisin IT-kumppanissa. Vuoden aikana nämä asiat ovat näkyneet konkreettisesti päivittäisessä työssä. Voisin summata, että hienointa Bitmoressa on, että pystymme oikeasti lunastamaan arvolupauksemme.  


Olen tavannut paljon nykyisiä asiakkaita, joiden kanssa keskusteluissa painottuu hyvin usein, miten pystymme olemaan lähelle heidän liiketoimintaansa ja tarjoamaan henkilökohtaista, liiketoimintalähtöistä sekä proaktiivista IT-palvelua. Tämän mahdollistaa matala organisaatio, mutta tämän lisäksi meillä on todella osaavaa porukkaa, oikea palveluasenne sekä prosessit kunnossa ja tämä mielikuva on vain vahvistunut vuoden aikana.Arvot ja asenne kohtaavat työyhteisössä


Innostava työyhteisö ja hyvä henki ovat minulle todella tärkeitä asioita. Vuoden aikana on ollut mahtavaa huomata, että bitmorelaiset jakavat samanlaisen asenteen ja vankan ammattitaidon, joka jaksaa yllättää uudestaan ja uudestaan. Vaikka asiakkaalla olisi kuinka hektinen tilanne, se kohdataan rauhallisesti ja viedään asia ammattitaidolla maaliin. Näen, että meillä on todellinen halu kohdata asiakas sydämellä ja tarjota aitoa henkilökohtaista palvelua. Toki osaamme myös ottaa rennosti, palaverissa ja toimistolla on hyvä meininki ja läppä lentää. Se tasapainottaa mukavasti arkea.


 

"Meillä on todellinen halu kohdata asiakas sydämellä ja tarjota aitoa henkilökohtaista palvelua"

 

Haluaisin nostaa esiin myös sen, että Bitmore mahdollistaa joustavat työnteon tavat, mikä on itselleni tärkeää valitessani työnantajaa. Modernin IT-infran ansiosta työskentely on mahdollista kotoa, toimistolta tai vaikkapa ulkomailta käsin. Jos haluan tehdä töitä illalla ja viettää päivällä aikaa perheen kanssa, se useimmiten onnistuu, tietysti katson asiaa aina tilanteen mukaan.  On myös mukavaa nähdä kollegoja ihan kasvokkain. Näin myös yhteisöllisyys paranee, mutta tärkeintä on, että voin itse valita milloin teen töitä etänä ja milloin konttorilla.

 

Jatkuvaa kehitystä ja uuden oppimista


Bitmore tarjoaa hyvät puitteet ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle. Jos on kiinnostusta ja halua edetä vaativampiin tehtäviin, se on aina mahdollista ja oikeastaan itsestäsi kiinni. On mahdollista luoda erilaisia urapolkuja ja työ on laaja-alaista, joten meillä pääsee halutessaan tekemään hyvin erilaisia tehtäviä. Lisäksi Bitmorella kannustetaan osallistumaan erilaisiin koulutuksiin ja sertifioitumiseen.

 

Toki IT-ala on sellainen, että asioita pitää opetella myös itse ja pyrkiä olemaan ajan hermoilla. Varsinkin tällä hetkellä erilaiset AI-ratkaisut mullistavat IT-markkinaa sen verran kovaa vauhtia, että on pakko itse tutustua uusiin asioihin myös ihan käytännössä.


Onnistumiset motivoivat tulevaan


Vuoteen on mahtunut useita onnistumisia ja kohokohtia, jotka antavat energiaa tulevaan. Olemme saaneet uusia mielenkiintoisia asiakkuuksia ja näiden asiakkaiden kanssa on innostavaa jatkaa yhteistä matkaa. Palaute kentältä on ollut positiivista ja saamme kiitosta mm. siitä, että aina ensimmäisestä tapaamisesta lähtien pyrimme löytämään asiakkaalle erilaisia ratkaisuja juuri heidän liiketoimintarpeisiinsa sekä myös aikataulussa ja laadukkaasti hoidetuista käyttöönottoprojekteista.  Erityisesti lämmittää mieltä, että meidän mielletään enemmän IT-kumppaniksi, IT-palveluntarjoajan sijaan. Näillä on mielestäni vissi ero ja kertoo siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan luottamuksen asiakkaan kanssa ja olemme tärkeä osa heidän omaa organisaatiotaan.


 

"Erityisesti lämmittää mieltä, että meidät mielletään enemmän IT-kumppaniksi, IT-palveluntarjoajan sijaan."

 

Uusien asiakkuuksien lisäksi kaupallisen johtajan roolissa toki pitää katsoa tiettyjä muitakin mittareita. Olen erittäin tyytyväinen myös siitä, että yhteydenottojen määrä kasvaa tasaisesti sekä sosiaalisen median seuraajien ja verkkosivujen kävijämäärät ovat nousussa. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että meidät tunnettaisiin paremmin. Olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia sekä olleet mukaan verkostoitumassa muiden toimijoiden tapahtumissa. Pidän tärkeänä, että osallistumme erilaisiin tilaisuuksiin ja järjestämme mielenkiintoisia tapahtumia, jossa pääsemme kasvokkain keskustelemaan eri yrityksien henkilöiden kanssa.


Pienenä toimijana pitää myös pystyä toimimaan fiksusti, koska resursseja ei ole rajattomasti käytössä ja olemmekin hakeneet aktiivisesti erilaisia kumppaneita täydentämään meidän liiketoimintaamme, sekä samalla pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisempaa palvelua asiakkaillemme. Pyrimme myös hyödyntämään entistä enemmän tiedolla johtamista, automaatiota ja muita moderneja ratkaisuja myös kaupallisella puolella.  


Yhteenveto kuluneesta vuodesta ja katse tulevaisuuteen


Jos pitäisi summeerata tätä vuotta, niin uudet mielenkiintoiset asiakkuudet sekä yrityksen tunnettuuden kasvu ovat niitä isoimpia onnistumisia, mitä nostaisin esille. Toki tässä roolissa työ ei lopu ikinä ja tavoitteet kasvavat sitä mukaa, kun tulee onnistumisia, mutta sitä varten tätä työtä tehdään.

 

Kun katson tulevaan, minua motivoi eteenpäin se, että saan ratkaista ongelmia yhdessä asiakkaiden kanssa. Koen onnistuneeni, kun pääsemme oikeasti keskustelemaan asiakkaan kipupisteistä ja arjen IT-haasteista, joihin minun tehtäväni on tarjota ratkaisuja. Nautin siitä, että saan ratkaistua asiakkaiden IT-haasteita ja samalla saadaan yritystä kehitettyä ja kasvamaan hallitusti, niin mikäs sen mukavampaa. Tärkeintä on rakentaa aito luottamussuhde asiakkaan kanssa - olemme täällä auttamassa ja ratkaisemassa asiakkaidemme IT-arjen haasteita. 😊 

143 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


◄ Takaisin
bottom of page