top of page
  • Writer's pictureBitmore

Microsoft 365 -ympäristön varmuuskopiointi - Miksi se on liiketoiminnan ja tietoturvan kannalta välttämätöntä

Tärkeä tiedosto on poistettu vahingossa verkkolevyltä kuukausia sitten, mutta ei hätää, koska varmistukset ovat kunnossa ja tiedosto saadaan palautettua helposti. Mitä jos sama tapahtuu esimerkiksi SharePointissa olevalle tiedostolle tai tärkeälle sähköpostille? Tiedoston tai sähköpostin palauttaminen kyllä onnistuu, mutta rajoituksin, joita ei tule ajatelleeksi ennen kuin palautukselle tulee tarvetta.


Microsoft 365 ympäristön ja tiedon varmuuskopiointi
Kuvassa Bitmoren IT-asiantuntija Riku Keinänen

Liiketoimintakriittinen data sijaitsee Microsoft 365 -pilvipalveluissa


Yhä useampi organisaatio tallentaa liiketoimintakriittistä tietoa esimerkiksi SharePointiin. Monella yrityksellä SharePoint ja OneDrive ovatkin ainoat sijainnit tiedostojen tallentamiseen eikä käytössä ole enää perinteisiä omilla palvelimilla sijaitsevia verkkolevyjä, joiden varmuuskopioiminen on tai ainakin pitäisi olla itsestäänselvyys.


Yrityksillä saattaa olla myös pilveen tallennettua tietoa, joita joudutaan lakisääteisesti säilömään useita vuosia. On erittäin tärkeää varmistua siitä, että tahallaan tai vahingossa poistetun tiedon palauttaminen on mahdollista myös pitkän ajan kuluttua.


Miten Microsoft varmistaa 365-ympäristön ja mitkä ovat sen rajoitukset?


Microsoft huolehtii Microsoft 365 -ympäristön sovelluksista, infrastruktuurista ja siitä, että palvelut ja tiedot ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta. Microsoft myös varmistaa tiedot monella eri tavalla esimerkiksi replikoimalla dataa eri sijainteihin. Poistetut tiedostot ovat kuitenkin palautettavissa rajoituksin. Alta löytyvät ajat, kuinka pitkään tiedostot ovat palautettavissa ilman lisävarmistusta:


  • Sharepoint: 93 päivää

  • OneDrive: 93 päivää

  • Sähköpostiviesti: 30 päivää

  • Käyttäjätili: 30 päivää


Ilman lisävarmistusta poistetut tiedot ovat siis ikuisiksi ajoiksi kadonneet määräajan jälkeen, eikä niitä voida palauttaa enää millään keinolla. Myös Microsoft on herännyt palvelunsa rajoituksiin ja on tuomassa markkinoille omaa Microsoft 365 Backup -ratkaisuaan, joka on kirjoitushetkellä ”Public Preview” -vaiheessa.


Miksi Microsoft 365 -ympäristön tieto tulisi varmuuskopioida?


Aiemmin mainittujen rajoituksien lisäksi Microsoft 365 -ympäristön varmuuskopiointi on keskeistä etenkin kahdesta syystä: Ensinnäkin se suojaa tietoa tahattomilta menetyksiltä, kuten käyttäjävirheiltä tai teknisiltä vioilta. Toiseksi se on keskeinen osa yrityksen tietoturvaa, suojaten tärkeää tietoa haittaohjelmilta ja tietomurroilta.


Microsoft 365 -ympäristön asianmukaisella varmuuskopioimisella yrityksenne voi siis varmistaa, että tahallaan tai tahattomasti poistetut tärkeät tiedot voidaan palauttaa nopeasti ja ovat ylipäätään palautettavissa pitkänkin ajan kuluttua.


Ratkaisu Microsoft 365 -ympäristön varmuuskopiointiin


Tarjoamme yrityksellenne Microsoft 365 -ympäristön varmistuksen palveluna ja selkeällä kustannustehokkaalla hinnoittelumallilla. Sharepoint (ml. Teams), OneDrive ja sähköpostit saadaan varmistettua toiseen sijaintiin, josta ne ovat nopeasti palautettavissa pitkänkin ajan kuluttua.


Palvelun käyttöönotto on erittäin nopea eikä siitä muodostu merkittäviä kustannuksia yrityksellenne. Palvelun avulla yrityksenne voi varmistua, että tiedostot ovat tallessa ja palautettavissa koska tahansa vahingon sattuessa.68 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


◄ Takaisin
bottom of page