top of page
Vesa Takkinen - Bitmore

VESA TAKKINEN
vanhempi IT-arkkitehti

Bitmore työpaikkana - Vesan tarina

Vesa työskentelee Bitmorella vanhempana IT-arkkitehtina. Alalla Vesa on työskennellyt vuodesta 1996, ja työskennellyt pääasiassa konsultoivassa roolissa erilaisissa projekteissa muun muassa IT-ympäristöjen kehittämisen ja niiden ylläpidon automatisoinnin parissa. Automatisointi onkin lähellä Vesan sydäntä: ”Käsin ei kannata tehdä mitään, jos tekemisen voi järkevästi automatisoida”, hän kertoo. Ideana on, että kaikki toimisi sekä loppukäyttäjän, että IT-ylläpidon näkökulmasta mahdollisimman vaivattomasti. Kokemuksen karttuessa Vesa on huomannut, että häntä kiinnostaa entistä enemmän kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen ja liiketoimintanäkökulman vahva huomioiminen yksittäisten teknisten ratkaisujen optimoinnin sijasta. Komean työkokemuksen lisäksi Vesalla on taustalla myös tietojenkäsittelyn ja taloustieteen opintoja Joensuun yliopistossa. Vapaa-ajallaan Vesa tarkastelee arkkitehtuuria ja maisemia muun muassa purjelentokoneen siivillä ja pyörän selässä. 

Kehitystyötä asiakkaille ja Bitmorelle

Vesa vastaa Bitmorella teknisen arkkitehtuurin ja palvelutarjooman kehittämisestä. ”Seuraan jatkuvasti alan kehitystä ja pohdin, minkälaisia tekniikoita meidän kannattaisi ottaa käyttöön ja tarjota asiakkaillemme.”, Vesa kertoo. Päätöksiä näistä ja muistakin asioista tehdään keskustellen ja niin, että jokaisen mielipide tulee huomioiduksi. ”Isommat linjaukset keskustellaan läpi koko tiimin kesken, ja pienemmissäkin asioissa sparrataan usein kollegojen kesken”, Vesa valottaa.

Asiakkaille Vesa toimii luotettuna konsulttina ja arkkitehtuuriasiantuntijana. Hän toimii konsulttina muun muassa erilaisissa käyttöönottoprojekteissa sekä suunnittelijana, että usein myös toteuttavassa roolissa. ”Olen tehnyt monen asiakkaani kanssa yhteistyötä jo pitkään, myös aiemmissa työpaikoissani, ja olen siten voittanut heidän luottamuksensa. Yhteistyö jatkuu edelleen!”, Vesa kertoo. 

Vesa Takkinen - Bitmore

Myös oma osaaminen vaatii jatkuvaa kehittämistä, ja Vesa osallistuukin säännöllisesti muun muassa Bitmoren partnereiden järjestämiin koulutuksiin. ”Meillä on siitä hieno kulttuuri, että koulutuksiin pääsee aina, ja niihin osallistumiseen myös kannustetaan aktiivisesti”, Vesa kertoo. Työnantaja myös vastaa kustannuksista, kunhan karttuva osaaminen hyödyttää myös yritystä. Koulutusten lisäksi työaikaa on hyvin suotavaa käyttää myös omaehtoiseen osaamisensa kehittämiseen ja itseopiskeluun.

Ei sijoittajille tai organisaatiokaavioille, vaan asiakkaille ja itsellemme

Bitmorella Vesa viihtyy muun muassa siksi, että siellä ei ole ison organisaation byrokratiaa: ”Kaikki tekeminen perustuu siihen, että siinä on järkeä. Meillä ei esimerkiksi kukaan raportoi pelkän raportoinnin takia”. Myöskään työvälineitä ei ole firman puolesta vakioitu, vaan jokainen saa valita itselleen mieleiset ja tarkoituksenmukaiset laitteet ja lisenssit. Ketteryys näkyy myös virkistäytymisessä: ”Voidaan lähteä firman piikkiin keilaamaan vaikka saman viikon perjantaina, jos näin päätetään”, Vesa kertoo. 
 

”Firmaa ei ole rakennettu myytäväksi, vaan parhaaksi mahdolliseksi työpaikaksi meille itsellemme. Tulevaisuudessa tavoitteemme on kasvaa, mutta mammuttimaista organisaatiota meistä tuskin koskaan tulee.”, Vesa linjaa.


Vesa toivottaa tervetulleeksi tiimiin myös uudet kollegat: ”Toivoisin, että meidän tiimiin liittyisi lisää mukavia ja sosiaalisia ihmisiä, keiden kanssa on mukavaa työskennellä! Tietysti myös ammattitaito on tärkeää, ja meidän porukassa myös oma-aloitteisuus on tarpeen.” 

◄ Takaisin
bottom of page